Categorii noutati

Dieta nepotrivita?

Noutate adaugata Duminica , 27 Ianuarie 2013, 11:56:14
Dieta nepotrivita?

 Ti-ai schimbat radical obiceiurile alimentare
Tu, mare amatoare de fripturi cu cartofi prajiti si dulciuri, ai trecut brusc la un regim raw-vegan? Nu-i de mirare ca te simti atat de rau! Schimbarile in dieta se fac treptat, nu peste noapte, altfel organismul percepe decizia ta ca pe o pedeapsa.

Elimini o intreaga grupa de alimente

Nu mai mananci deloc lactate. Sau cereale. Sau altceva. Nutritionistii sunt de parere ca nu exista aliment la care e sanatos sa renuntam definitiv. Chiar si zaharul, in cantitati infime, e folositor.

Te izolezi

Te sustragi de la cina in familie si refuzi invitatiile la masa. Pe termen lung, renuntarea la tabieturile sociale te va frustra si te va face sa abandonezi dieta. Asta e un semn ca de fapt orice dieta aleasa nu-i buna, pentru ca inca nu ai motivatia necesara s-o urmezi.

Ai ramas fara bani

Poate ca parea interesanta dieta bazata pe ingrediente exotice si alimente scumpe, insa daca nu ti-o permiti, nu merita sa faci sacrificii financiare. Exista diete eficiente pe care le poti tine fara sa te bagi la datorii.

Nu slabesti

Daca nici dupa doua saptamani silueta ta nu se schimba in bine, mergi mai intai la medic, pentru un set de analize (in special hormonale), si daca nu-s probleme de sanatate, la nutritionist, pentru personalizarea dietei.